Απολαύστε ένα πιάτο που μπορείτε να το φτιάξετε για σχεδόν οποιοδήποτε γεύμα – πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό.
Τα ασπράδια του αυγού το διατηρούν ελαφρύ και η φέτα προσθέτει μια κρεμώδη υφή. Τα μωρά πράσινα προσθέτουν χρώμα και μια επιπλέον δόση φρέσκιας, νόστιμης γεύσης.
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 8 φλιτζάνια χόρτα, όπως σπανάκι, σέσκουλο, ρόκα ή ένα μείγμα
- 4 μεγάλα αυγά
- 4 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Τυρί φέτα, θρυμματισμένη (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το φούρνο (με τη σχάρα του φούρνου στη μέση) στους 180.
- Τοποθετήστε ένα μεσαίου μεγέθους σκεύος ή κανονικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι και ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει.
- Προσθέστε το κρεμμύδι σε φέτες και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει, 5 με 7 λεπτά ακόμη.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, τα ασπράδια, το αλάτι και το πιπέρι.
- Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέστε τα χόρτα. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το καπάκι και, χρησιμοποιώντας λαβίδες, ανακατέψτε και μαγειρέψτε περίπου 1 λεπτό ακόμα μέχρι να μαραθούν ελάχιστα τα χόρτα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά πάνω από τα μαραμένα χόρτα, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα. Τρίβετε τη φέτα από πάνω.
- Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να δέσει το κέντρο της φριτάτας, περίπου 15 λεπτά.