3 συμπληρώματα για να ρίξετε τη χοληστερίνη χωρίς φάρμακα

χοληστερίνη

Υψηλή χοληστερίνη είναι όταν έχετε υπερβολική χοληστερόλη, μια λιπαρή ουσία, στο αίμα σας και αφεθείτε χωρίς θεραπεία. Αν συμβεί αυτό, μπορεί να προκύψουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού.

Η υψηλή χοληστερίνη προκαλείται κυρίως από την κατανάλωση λιπαρών τροφών και την ανεπαρκή άσκηση, καθώς και από το υπερβολικό βάρος, το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ.

Ενώ οι διατροφικές προσαρμογές παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση της χοληστερόλης, η Alison Cullen, διατροφολόγος από το avogel.co.uk, είπε ότι η συμπερίληψη ορισμένων συμπληρωμάτων μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τις προσπάθειές μας για την καταπολέμηση της υψηλής χοληστερίνης.

Σύμφωνα με την ειδικό, υπάρχουν τρία ισχυρά συμπληρώματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας.

3 συμπληρώματα για τη μείωση της υψηλής χοληστερίνης

  1. Ωμέγα-3
  2. Κόκκινη μαγιά
  3. Αγκινάρα

1. Ωμέγα-3

Τα ωμέγα-3 μπορούν να βρεθούν με τη μορφή συμπληρώματος ιχθυελαίου. Στη διάθεσή σας έχετε επίσης μια vegan εναλλακτική από φύκια αντί για ψάρια.

«Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι γνωστά για την ικανότητά τους να μειώνουν τα τριγλυκερίδια και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Μπορείτε να προσθέσετε λιπαρά ψάρια στη διατροφή σας μερικές φορές την εβδομάδα, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο να λαμβάνετε ένα καθημερινό συμπλήρωμα επίσης, για μια σειρά από λόγους που περιλαμβάνουν και την υψηλή χοληστερίνη», ανέφερε η Alison.

«Είναι ένα από τα συμπληρώματα που οι γιατροί μπορούν να συστήσουν στους περισσότερους ανθρώπους, για τη μείωση της φλεγμονής, την υποστήριξη της γνωστικής λειτουργίας, την υγεία του δέρματος και των αρθρώσεων, την όραση και την ψυχική υγεία, εκτός από την υποστήριξη των επιπέδων της καρδιάς και της χοληστερόλης», πρόσθεσε η ειδικός.

2. Κόκκινη μαγιά

Η κόκκινη μαγιά είναι ένα παραδοσιακό κινέζικο φάρμακο γνωστό για τις ιδιότητες μείωσης της χοληστερίνης. Εξάγεται από ρύζι που έχει υποστεί ζύμωση και περιέχει μονακολίνες, ενώσεις που εμποδίζουν αποτελεσματικά την παραγωγή χοληστερόλης.

«Ειδικά, το Monacolin K, ένα βασικό συστατικό, αντικατοπτρίζει τη δομή της στατίνης που ονομάζεται λοβαστατίνη και το οποίο επιβραδύνει την παραγωγή χοληστερόλης στο σώμα, μετριάζοντας τον κίνδυνο συσσώρευσης χοληστερόλης στα αρτηριακά τοιχώματα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη ροή του αίματος σε ζωτικά όργανα όπως την καρδιά και τον εγκέφαλο, εξήγησε η Alison.

«Για όσους σκέφτονται τα συμπληρώματα κόκκινης μαγιάς, συνιστάται γενικά ένα καθημερινό σχήμα. Αυτό πρέπει να το λάβετε υπόψη εάν έχετε ήδη υψηλά (ή οριακά υψηλά) επίπεδα χοληστερίνης», σημείωσε.

3. Αγκινάρα (Cynara)

Το Cynara είναι ένα βάμμα αγκινάρας, το οποίο έχει βρεθεί ότι αναστέλλει την παραγωγή χοληστερόλης, ενώ ενθαρρύνει τη διάσπασή της και μειώνει την απορρόφησή της στο έντερο.

«Η αγκινάρα αυξάνει επίσης την παραγωγή χολής και την κίνησή της στα έντερα, βελτιώνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο μεταβολίζονται τα διατροφικά λίπη. Βάλτε 20 σταγόνες σε λίγο νερό ή χυμό, δύο έως τρεις φορές την ημέρα», προτείνει η Alison.

Εάν έχετε προβλήματα με τη χοληστερίνη, αυτό το φυτικό φάρμακο μπορεί να συνιστάται για την εξισορροπητική του δράση στα επίπεδα χοληστερόλης· ωστόσο, αυτό το πικρό βότανο είναι επίσης χρήσιμο γενικά, για να υποστηρίξει το συκώτι και την πέψη και να αποτρέψει τυχόν προβλήματα με τη χοληστερόλη στο μέλλον.

Τι πρέπει να προσέξετε, σύμφωνα με την ειδικό

  • Μειώστε τα κορεσμένα λίπη και τα τρανς λιπαρά στη διατροφή, για να μειώσετε την παραγωγή χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.
  • Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το σώμα μετατρέπει τα περιττά σάκχαρα σε τριγλυκερίδια, επομένως η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων ζάχαρης θα έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με την κατανάλωση πολλών κορεσμένων λιπαρών. Επομένως, προσέξτε οτιδήποτε φέρει την ένδειξη «χαμηλά λιπαρά», καθώς αυτά τα προϊόντα περιέχουν συχνά πολλή ραφιναρισμένη ζάχαρη.
  • Αποφύγετε τον καφέ και το αλκοόλ, για να μειώσετε την πίεση στην ηπατική λειτουργία.
  • Οι φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στη μείωση της LDL χοληστερόλης, επομένως αυξήστε την κατανάλωση φασολιών, βρώμης, πράσινων λαχανικών, μήλων, πορτοκαλιών, σκόρδου, κρεμμυδιών, σταφυλιών, πράσων, λάχανου, μπανάνας, ανανά και τζίντζερ.
  • Χρησιμοποιήστε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στο μαγείρεμα.
  • Έρευνες έχουν δείξει ότι τα από του στόματος αντισυλληπτικά χάπια μπορούν να επηρεάσουν τα λιπιδικά προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων χοληστερόλης. Έτσι, εάν παίρνετε τέτοια χάπια και έχετε υψηλά επίπεδα χοληστερίνη, ίσως είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με το γιατρό σας για εναλλακτικές λύσεις.
  • Το άγχος μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην υψηλή χοληστερίνη. Το χρόνιο στρες πυροδοτεί την απελευθέρωση κορτιζόλης και άλλων ορμονών του στρες, προάγοντας την παραγωγή λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL), του τύπου χοληστερόλης που μπορεί να χυθεί στις αρτηρίες. Επιπλέον, συμπεριφορές που προκαλούνται από το στρες, όπως η ανθυγιεινή διατροφή, συμβάλλουν περαιτέρω σε αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης, δημιουργώντας μια σύνδεση μεταξύ του παρατεταμένου στρες και του αυξημένου κινδύνου καρδιαγγειακών προβλημάτων.
  • Αλλαγές στον τρόπο ζωής για μια υγιή καρδιά -πέρα από τα συμπληρώματα, οι προσαρμογές του τρόπου ζωής μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τα επίπεδα χοληστερίνης. Η διακοπή του καπνίσματος, η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας και η διαχείριση του άγχους είναι όλα αναπόσπαστα συστατικά ενός υγιεινού τρόπου ζωής για την καρδιά.
Όλο Υγεία

Scroll to Top