Ο απόλυτος τρόπος για να καθαρίσετε το φουρνάκι σας χωρίς κόπο

φουρνάκι

Εάν διαθέτετε φουρνάκι, ξέρετε πόσο βολικό μπορεί να είναι για το ζέσταμα, το μαγείρεμα και, φυσικά, το ψήσιμο όλων των ειδών ψωμιού.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι μικροί φούρνοι στον πάγκο μπορούν να λερωθούν πιο γρήγορα σε σχέση με τον μεγάλο. Ωστόσο, μπορείτε να αποτρέψετε τη βρωμιά, με ένα βασικό προϊόν: το αλουμινόχαρτο.

Ναι, ένα απλό ρολό αλουμινόχαρτο είναι το μόνο που χρειάζεστε για να διατηρήσετε καθαρό το φουρνάκι και να μειώσετε στο ελάχιστο τον χρόνο καθαρισμού του. Απλώς τυλίξτε το δίσκο φαγητού σε αλουμινόχαρτο πριν τοποθετήσετε τα τρόφιμα από πάνω του.

Τυχόν σταγόνες, λίπος ή ψίχουλα από το φαγητό σας θα μείνουν στο αλουμινόχαρτο, και έτσι θα μπορείτε να το αφαιρέσετε προσεκτικά από το δίσκο, αφού κρυώσει και να το πετάξετε στα σκουπίδια. Ή, εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου μπορείτε να ανακυκλώσετε αλουμινόχαρτο, μπορείτε να το καθαρίσετε, να το τσαλακώσετε σε μια μπάλα και να το προσθέσετε στον κάδο ανακύκλωσής σας.

Το αλουμινόχαρτο βαρέως τύπου είναι συχνά το καλύτερο για αυτόν τον σκοπό, επειδή η ποιότητα του αλουμινόχαρτου σας είναι πιο σημαντική από ό,τι νομίζατε, ειδικά όταν μαγειρεύετε σε υψηλή θερμοκρασία. Είναι επίσης πιο εύκολο να μπει στο φουρνάκι χωρίς να σκιστεί σε σχέση με το πιο λεπτό αλουμινόχαρτο. Το αλουμινόχαρτο βαρέως τύπου είναι γενικά πιο ακριβό. Υπάρχουν επίσης ορισμένες προφυλάξεις που πρέπει να έχετε κατά νου.

Τι να προσέξετε:

Τώρα που ξέρετε ότι μπορείτε να επενδύσετε το δίσκο φαγητού του φούρνου σας, ίσως αναρωτιέστε για άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο στο φούρνο για να κάνετε τον καθαρισμό ευκολότερο.

Προσοχή όμως. Οι κατασκευαστές φούρνων συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο σε οτιδήποτε άλλο σημείο εκτός από το δίσκο φαγητού. Αυτό σημαίνει ότι ο δίσκος για τα ψίχουλα, οι σχάρες και άλλες περιοχές στο εσωτερικό του φούρνου θα πρέπει να είναι χωρίς αλουμινόχαρτο. Γιατί; Η εφαρμογή του σε άλλα μέρη του φούρνου της τοστιέρας μπορεί να περιορίσει τη ροή του αέρα και να προκαλέσει υπερθέρμανση.

Είναι σοφό να παρακολουθείτε στενά τα φαγητά σας την πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο για να αποφύγετε το κάψιμο. Επίσης, η χρήση αλουμινόχαρτου για το μαγείρεμα φαγητού με υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα μπορεί να αλλάξει τη γεύση του, οπότε να το έχετε υπόψη σας επίσης.

 

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά <a href="https://www.vita.gr/">Vita</a>, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες <a href="https://tv.pathfinder.gr/">pathfinder.gr</a>, <a href="https://dailypharmanews.gr/">dailypharmanews.gr</a>, liveit.gr, <a href="https://www.worldsecrets.gr/">worldsecrets.gr</a>, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top