Muffins με πορτοκάλι: Γλυκιά και θρεπτική συνταγή από τους ειδικούς του Χάρβαρντ

Muffins με πορτοκάλι

Απολαύστε αυτόν τον κλασικό συνδυασμό κράνμπερι και πορτοκαλιού, σε μορφή Muffin σε αυτήν την υπέροχη συνταγή. Βγαίνουν 18 ή 32 μίνι Muffin.

Τι θα λέγατε για μια γλυκιά απόλαυση Muffins με πορτοκάλι; Τα Muffins είναι ένα ατομικού μεγέθους ψημένο ψωμάκι που γίνεται γρήγορα. Είναι παρόμοια με τα καπ κέικ σε μέγεθος και στη μέθοδο παρασκευής.

Η συνταγή Muffins με πορτοκάλι:

Υλικά

  • ¾ φλιτζάνι (102 g) αποξηραμένα cranberries
  • ¾ φλιτζάνι (177 g) βραστό νερό
  • 1 ½ φλιτζάνι (180 g) λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κ.σ. (8 g) άμυλο καλαμποκιού
  • ¾ φλιτζάνι (64 g) αλεύρι αμυγδάλου
  • ⅓ φλιτζάνι (60 g) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1½ κουτ. (7 g) μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. (2 g) αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού
  • ⅔ φλιτζάνι (130 g) λάδι canola
  • 1 κ.σ. (26 g) νέκταρ αγαύης (ή μέλι)
  • 4 κ.σ. (60 g) βουτυρόγαλα
  • ½ κουτ. (4 g) εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι (121 g) ελληνικό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (1%)
  • 2 κουτ. (8 g) ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ρίξτε βραστό νερό πάνω από τα αποξηραμένα κράνμπερι και αφήστε τα να μουλιάσουν για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά.
  • Στο μπολ ενός μίξερ που είναι εξοπλισμένο με εξάρτημα τοποθετήστε τον κρόκο αυγού, το λάδι, την αγαύη, το βουτυρόγαλα, τη βανίλια και το γιαούρτι και ανακατέψτε για δύο λεπτά μέχρι να ενωθούν.
  • Προσθέστε τα ξηρά υλικά σε τρία στάδια, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα και ξύνοντας τα πλαϊνά του μπολ με κάθε προσθήκη.
  • Στραγγίζουμε τα cranberries, πετάμε το νερό και προσθέτουμε τα cranberries στο κουρκούτι μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το ασπράδι αυγού. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα από τα ασπράδια αυγών και ανακατέψτε να ενωθούν (αυτό θα σας βοηθήσει να ελαφρύνει λίγο το μείγμα). Προσθέστε τα υπόλοιπα ασπράδια στο κουρκούτι, προσεκτικά.
  • Βάζετε σε φόρμες για Muffin. Γεμίζετε κατά τα τρία τέταρτα. Ψήστε για 20 με 22 λεπτά.
Όλο Υγεία

Scroll to Top