Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης – Τι λένε κυβερνητικές πηγές

ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης. Είχε αναλάβει πρόεδρος του Οργανισμού το 2021 αντικαθιστώντας τον Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, η αποχώρηση του κ. Ζαούτη, εντάσσεται στο πλαίσιο των διοικητικών αλλαγών στον ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, προ ημερών ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου στον Εθνικό Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας, Στέλιος Ορφανός.

Τη θέση του θα αναλάβει ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η αντικατάσταση του Θεοκλή Ζαούτη είχε δρομολογηθεί προ της πλημμύρας στη Θεσσαλία και χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νέα σύνθεση του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ο κ. Ζαούτης δήλωσε παραίτηση λίγες ώρες πριν από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που επρόκειτο να γίνει σήμερα.

Προσθέτουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel με το νέο πρόεδρο Χ. Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος προϊστατο μέχρι πρότινος του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συμπληρώνουν ότι η αναπληρώτρια υπουργός συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδούλου όσο και με τους υπεύθυνους του εργαστηρίου, αλλά και τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή.

Όλο Υγεία

Scroll to Top