Διαβήτης: Το σιωπηλό σύμπτωμα μετά το φαγητό που δείχνει ότι έχετε τη νόσο

άγχος

Ο διαβήτης είναι σημαντικό να διαγνωστεί έγκαιρα, καθώς εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο ανησυχητικές καταστάσεις υγείας. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύμπτωμα που εμφανίζεται κάθε μέρα.

Ο διαβήτης εμφανίζεται όταν το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη, κάτι που μπορεί να προκαλέσει υπερβολικά υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας, επομένως είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τα σημάδια όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον Wayne UNCH Health Care, ένα από τα πιο κοινά «σιωπηλά» συμπτώματα που μπορεί να περάσουν απαρατήρητα είναι η κόπωση ή η αδυναμία.

Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν η ζάχαρη δεν μπορεί να εισέλθει στα κύτταρα για να τα ενεργοποιήσει, τα νεφρά πρέπει να εργάζονται υπερβολικά για να αφαιρέσουν την επιπλέον ζάχαρη και αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε αδύναμοι και κουρασμένοι.

Ο διαβήτης δίνει συμπτώματα έντονης κόπωσης ή εξάντλησης, μετά το φαγητό

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί του αμερικανικού νοσοκομείου, ένα από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα που έχει ο διαβήτης είναι να αισθάνεστε πολύ αδύναμοι για να κάνετε καθημερινές δραστηριότητες που μπορούσατε να κάνετε πριν ή να αισθάνεστε εξαντλημένοι μετά το φαγητό.

Το να αισθάνεστε κουρασμένοι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας -και όχι μόνο μετά το φαγητό- είναι ένα κοινό πρόβλημα για τα άτομα που ζουν με διαβήτη και συνήθως έχει να κάνει με τις αποκρίσεις του σακχάρου σε αυτό που τρώνε.

«Η τακτική κούραση, ιδιαίτερα η κόπωση μετά τα γεύματα, είναι ένα κοινό σύμπτωμα του διαβήτη», εξηγεί το diabetes.co.uk. Σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό, αυτό μπορεί να οφείλεται σε ανισορροπία μεταξύ του επιπέδου γλυκόζης και της ποσότητας ή της αποτελεσματικότητας της κυκλοφορούσας ινσουλίνης.

«Είναι καλύτερο να ελέγχετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας για να δείτε εάν η κούραση είναι όντως αποτέλεσμα των υψηλών ή χαμηλών επιπέδων σακχάρου», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αν και αυτό το σύμπτωμα μπορεί να έχει άλλες αιτίες εκτός από τον διαβήτη, είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν γιατρό εάν ανησυχείτε. Σύμφωνα με το NHS, πολλοί άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 μένουν για χρόνια χωρίς να διαγνωστούν επειδή τα πρώιμα συμπτώματα τείνουν να είναι γενικά -ή μπορεί να μην υπάρχουν καθόλου.

Άλλα συμπτώματα του διαβήτη περιλαμβάνουν απώλεια βάρους και απώλεια μυών, αίσθημα υπερβολικής κούρασης, φαγούρα γύρω από το πέος ή τον κόλπο ή θολή όραση. Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν γιατρό.

Όλο Υγεία

Scroll to Top