Τι ζήτησαν από τον υφυπουργό Οικονομικών Χ. Θεοχάρη οι φορείς ΠΦΥ

ΠΦΥ

Σε θετικό κλίμα έγινε, μετά από αίτημα του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων ΠΦΥ, η συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Τα κυριότερα είναι η οικονομική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η κατάργηση του clawback και του τεχνητού χρέους των παλαιών ετών του clawback, όπως έγινε και με την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε και έδειξε να κατανοεί τη σπουδαιότητα των παραπάνω θεμάτων και τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Φορείς ΠΦΥ, σημειώνει το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ. Αναφέρεται ότι θα προγραμματιστεί συνάντηση σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Θάνο Πετραλιά για περαιτέρω χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Από την πλευρά του το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ, δήλωσε ότι η συνεχής απαξίωση και η οικονομική αιμορραγία έχει οδηγήσει πολλούς ικανούς ιατρούς στο εξωτερικό με αποτέλεσμα ο κλάδος να παρουσιάζει ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) Φ. Πατσουράκος , ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) Θ. Χατζηπαναγιώτου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) Ι. Καραμηνάς , η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), Μ. Μαστοράκου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων , (ΠΑΝΙΔΙ) Δ. Φασίτσας.

Όλο Υγεία

Scroll to Top