Αυτό το τεστ προσωπικότητας δείχνει πόσο χειριστικός είναι κάποιος σε μια σχέση

τεστ προσωπικότητας

Το τεστ προσωπικότητας που ακολουθεί, σχεδιάστηκε για να αποκαλύψει τη βαθμολογία σας στη μακιαβελική κλίμακα.

Έχετε ακούσει ξανά τον όρο Μακιαβελικός και αναφέρεται σε κάποιον που είναι ύπουλος, πονηρός και στερείται ηθικής πυξίδας. Αν είστε μακιαβελιστής, πιστεύετε ότι οι στόχοι δικαιολογούν απόλυτα τα μέσα και την κακή συμπεριφορά που χρειάστηκε για να τους πετύχετε.

Στην ψυχολογία, ο Μακιαβελιστής αναφέρεται σε έναν τύπο προσωπικότητας που είναι χειριστικός, ψυχρός, εγωιστής και κάποιος που δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσει την ανεντιμότητα και την προδοσία για να πάρει αυτό που θέλει. Ναι, δεν είναι ακριβώς κομπλιμέντο να σε χαρακτηρίζουν Μακιαβελιστή.

Ποιος ήταν ο Μακιαβέλι βάσει του οποίου δημιουργήθηκε το τεστ προσωπικότητας

Ο Niccolo Machiavelli (1469-1527) ήταν πολιτικός φιλόσοφος και συγγραφέας. Έγραψε πράγματα όπως: «Είναι καλύτερο να σε φοβούνται παρά να σε αγαπούν» και «Αν πρέπει να πληγώσεις κάποιον, το πλήγμα πρέπει να είναι τόσο μεγάλο ώστε να μη φοβάσαι ότι μπορεί να σε εκδικηθεί».

Όταν δημοσιεύτηκαν τα πρώτα έργα του Μακιαβέλι, θεωρήθηκαν επικίνδυνα και ανήθικα. Έτσι, δημιουργήθηκε η λέξη Μακιαβελικός.

Όλοι μπορούμε να κάνουμε απάτες κατά καιρούς και για διάφορους λόγους. Εάν έχετε ποτέ δηλώσει άρρωστοι στη δουλειά, όταν απλά χρειαζόσασταν μια μέρα για να αναρρώσετε από τις διακοπές σας ή είπατε ψέματα στον σύζυγό σας, δείξατε την ικανότητά σας να εξαπατάτε τους άλλους.

Τέτοιες στιγμές σκιώδους συμπεριφοράς πιθανότατα δεν αντικατοπτρίζουν τον τρόπο που συνήθως συμπεριφέρεστε και μπορεί να έχετε νιώσει ακόμη και λίγο ένοχοι γι’ αυτό.

Ωστόσο, αν είστε κάποιος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μακιαβελιστής, δεν θα είχατε ούτε μια στιγμή ανησυχίας για τη χειριστική συμπεριφορά σας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μακιαβελιστές δεν έχουν πρόβλημα να κοιμούνται τη νύχτα.

Οι μακιαβελιστές έχουν ένα ευρύ φάσμα, πηγαίνοντας από τα χαμηλά επίπεδα μακιαβελισμού (άνθρωποι που δεν είναι τόσο εγωκεντρικοί και μοχθηροί) στα υψηλά, δηλαδή σε απόλυτα χειριστικά άτομα.

Το τεστ προσωπικότητας που θα αποκαλύψει αν και πόσο χειριστικός είστε

Το τεστ προσωπικότητας προέρχεται από το βιβλίο Studies in Machiavellianism των ψυχολόγων Richard Christie και Florence Geis, διαρκεί δύο έως πέντε λεπτά για να ολοκληρωθεί και αποτελείται από 20 δηλώσεις, οι οποίες βαθμολογούνται ανάλογα με το πόσο ακριβείς είναι όταν εφαρμόζονται στην προσωπικότητα του καθενός.

Δείγμα αποτελεσμάτων του τεστ /Φωτογραφία: Christie, R. & Geis, F

Μερικές από τις δηλώσεις περιλαμβάνουν: «Οι περισσότεροι άνθρωποι που προχωρούν στον κόσμο ακολουθούν μια καθαρή, ηθική ζωή» και «Όποιος εμπιστεύεται πλήρως οποιονδήποτε άλλον αναζητά μπελάδες».

Το τεστ προσωπικότητας λέει ότι τα άτομα που βρίσκονται ψηλά στην κλίμακα του μακιαβελισμού είναι άτομα που δεν πιστεύουν στην καλοσύνη του κόσμου και εξαιτίας αυτού αισθάνονται υποχρεωμένοι να χειραγωγήσουν.

Μπορείτε να κάνετε το τεστ προσωπικότητας, πατώντας εδώ.

Όλο Υγεία

Scroll to Top