Μαγιό: 11 συμβουλές για να παραμείνουν καινούρια, και στην επόμενη σεζόν!

μαγιό συμβουλές

Αφιερώνοντας χρόνο για να πλύνετε σωστά τα μαγιό σας θα εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα.

Δεν είναι μυστικό ότι τα μαγιό μπορεί να είναι ακριβά, επομένως θα θελήσετε να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να τα πλύνετε σωστά και να διατηρήσετε την ποιότητα τους αλλά και την ακεραιότητά τους.

Αν είστε λάτρις του πλυντηρίου, τότε θα σας στεναχωρήσουμε: τα μαγιό δεν μπαίνουν ποτέ σε αυτό! Θέλουν προσοχή, φροντίδα και χέρι. Δείτε τις 11 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνουν σαν καινούρια.

 Πόσο συχνά πρέπει να πλένω το σουτιέν μου;

Πώς να πλένετε τα μαγιό για να παραμείνουν σαν καινούρια

    1. Τα μαγιό πλένονται στο χέρι. Την πρώτη φορά βάλτε υγρό απορρυπαντικό για να είναι καθαρό όταν το φορέσετε. Προτιμήστε το πράσινο σαπούνι που δεν προκαλεί ερεθισμούς στην ευαίσθητη περιοχή.
    2. Τα μαγιό στη σύνθεση τους έχουν spandex (ονομάζεται επίσης ελαστάνη ή Lycra), εκτός από τα παραδοσιακά υλικά από πολυεστέρα, νάιλον ή βαμβάκι. Τα λευκαντικά με βάση το υπεροξείδιο του υδρογόνου δεν προκαλούν πρόβλημα, γιατί είναι ασφαλή για το χρώμα, ειδικά για τη διατήρηση λευκών μαγιό με spandex.
    3. Ποτέ μη ρίχνετε χλωρίνη στα μαγιό! Το πλύσιμο με κανονικό λευκαντικό απαγορεύεται γενικά, καθώς το spandex δεν είναι κατάλληλο για λευκαντικό, κιτρινίζει τις ίνες spandex και τις χαλαρώνει με την πάροδο του χρόνου με αποτέλεσμα να χάσουν την ελαστικότητά τους.
    4. Δεν τα αφήνετε να μουλιάσουν ώρες, δεν χρειάζεται, και δεν πρέπει να μείνουν για πολλή ώρα μέσα σε νερό με απορρυπαντικό.
    5. Κάθε φορά το ξεπλένετε με κανονικό νερό από τη θάλασσα ή την πισίνα. Ξεπλένετε με κρύο νερό ή χλιαρό. Όχι καυτό νερό στα μαγιό, εάν θέλετε να μείνουν σαν καινούρια. Ρίχνετε λίγο απορρυπαντικό για αφαιρέσετε το χλώριο της πισίνας, το αλάτι της θ θάλασσας, το αντηλιακό και φυσικά έλαια στο ύφασμα των μαγιό.
    6. Δεν τα κρεμάμτε με μανταλάκια γιατί αφήνουν σημάδια, αν όμως τα κρεμάσετε κάντε το από τον καβάλο.
    7. Αποφεύγετε να ακουμπήσουν στο μαγιό γαλακτώματα και αντηλιακά λάδια.
    8. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μαλακτικό.
    9. Μην κάθεστε σε βράχια ή σε καρέκλες με σχοινί χωρίς παρεό γιατί γαριάζουν.
    10. Μην το αφήνετε ώρες στον ήλιο για να στεγνώσει. Το υπεριώδες φως μπορεί να προκαλέσει ξεθώριασμα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ανομοιόμορφο ξεθώριασμα.
    11. Όταν τελειώσει η σεζόν να το φυλάτε σε ένα τσαντάκι μόνο του.

20 τρόποι για σωστή φροντίδα στην ευαίσθητη περιοχή 

Όλο Υγεία

Scroll to Top