Θέλετε να απολαύσετε ένα ώριμο αβοκάντο άμεσα; Υπάρχει μια απλή μέθοδος που οι σεφ συνιστούν για να το κάνετε να ωριμάσει μέσα σε μια μέρα και να το απολαύσετε φρέσκο.
Απώλεια βάρους: 7 νόστιμες τροφές που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε
Πώς να το κάνετε το αβοκάντο να ωριμάσει γρήγορα;
To αβοκάντο είναι γνωστό ότι συνδέεται με καλύτερη ποιότητα διατροφής και υψηλότερη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, όπως φυτικές ίνες, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, καθώς και βιταμίνες E, K, μαγνήσιο και κάλιο.
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν αβοκάντο έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για μεταβολικό σύνδρομο και παρουσιάζουν καλύτερα επίπεδα χοληστερόλης (HDL), ενώ η διατροφή τους περιέχει περισσότερα φρούτα, λαχανικά, υγιή λιπαρά και φυτικές ίνες. Επίσης, τείνουν να έχουν χαμηλότερο βάρος και μικρότερη περιφέρεια μέσης.
Αν το βάλετε πάνω σε ψωμί έχετε έναν τέλειο συνδυασμό για ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό. Ωστόσο, η αναμονή για να ωριμάσει μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική.
Αν ένα αβοκάντο αντιστέκεται στο κόψιμο λόγω της σκληρότητάς του, σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα ώριμο. Συνήθως, χρειάζεται σχεδόν μία εβδομάδα για να φτάσει στην ιδανική ωρίμανση όταν αφήνεται να ωριμάσει φυσικά.
Κανείς δεν θέλει να περιμένει τόσο πολύ. Ευτυχώς, ο σεφ Jeff με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία εστιατορίων, αποκάλυψε ότι η ταχύτερη ωρίμανση των αβοκάντο μπορεί να γίνει αποθηκεύοντάς τα σε μια απλή χάρτινη σακούλα μαζί με συγκεκριμένα φρούτα.
«Τα αβοκάντο είναι σαν τις ντίβες των φρούτων, όταν είναι ώριμα, είναι κρεμώδη και απολαυστικά, αλλά αν περιμένετε πολύ, μετατρέπονται σε μια μαλακή ακαταστασία», αναφέρει ο σεφ.
Ο σεφ έχει προτείνει διάφορες μεθόδους, αλλά μόνο μία από αυτές λειτουργεί πιο γρήγορα χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση του αβοκάντο.
Απώλεια βάρους: 6 τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη που θα σας βοηθήσουν να τρώτε λιγότερο
Αβοκάντο: Το φυσικό κόλπο για γρήγορη ωρίμανση
Για αυτό το φυσικό κόλπο, θα χρειαστείτε μια καφέ χάρτινη σακούλα και ένα μήλο ή μια μπανάνα.
«Πρόκειται για μια δοκιμασμένη και αποτελεσματική μέθοδο που χρησιμοποιεί μια χάρτινη σακούλα για να δημιουργήσει ένα ζεστό, προστατευμένο περιβάλλον για το αβοκάντο σας», τονίζει ο σεφ.
Βήματα:
- Τοποθετήστε το αβοκάντο σε μια χάρτινη σακούλα και διπλώστε το επάνω μέρος για να την κλείσετε.
- Η σακούλα παγιδεύει το αιθυλένιο, ένα φυσικό αέριο ωρίμανσης που εκλύεται από το ίδιο το φρούτο, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία.
- Για ακόμη πιο γρήγορη ωρίμανση, προσθέστε ένα μήλο ή μια μπανάνα στη σακούλα, καθώς αυτά τα φρούτα επίσης εκλύουν αιθυλένιο και θα ενισχύσουν τη διαδικασία.
- Τοποθετήστε τη σακούλα σε ένα ζεστό, ηλιόλουστο σημείο, όπως πάνω από το ψυγείο ή κοντά σε ένα παράθυρο. Ο συνδυασμός του παγιδευμένου αιθυλενίου και της θερμότητας θα «επιταχύνει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία ωρίμανσης».
«Να το ελέγχετε καθημερινά και θα έχετε ένα ώριμο αβοκάντο σε μόλις μία έως δύο ημέρες», συμβουλεύει ο Jeff.
Γρήγορη ωρίμανση στο φούρνο
Αν βιάζεστε πραγματικά και χρειάζεστε ώριμα αβοκάντο όσο το δυνατόν συντομότερα, ο φούρνος μπορεί να είναι το μυστικό σας όπλο, σύμφωνα με τον ειδικό.
Ωστόσο, ενώ η θερμότητα θα μαλακώσει το αβοκάντο, δεν θα έχει την ίδια υφή με ένα φυσικά ώριμο φρούτο.
Πώς να το κάνετε:
- Τυλίξτε το αβοκάντο σε αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το σε ένα ταψί
- Ψήστε το στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία για μερικά λεπτά
- Φροντίστε να το παρακολουθείτε ώστε να μην παραψηθεί και αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο πριν το καταναλώσετε
Αβοκάντο: Το κόλπο με το «καπάκι» για να δείτε αν είναι φρέσκο σε 2 δευτερόλεπτα
Αν και αυτή η μέθοδος επιταχύνει τη διαδικασία, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο με ένα φυσικά ώριμου αβοκάντο.