Μπορεί οι γιορτές να πέρασαν, όμως πάντα ψάχνουμε νέες συνταγές που θα μας συναρπάσουν και θα δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στο τραπέζι μας. Δοκιμάστε, λοιπόν, μια πεντανόστιμη συνταγή για αλμυρό κέικ με παντζάρι και ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο.
Το κέικ είναι ένα από τα αγαπημένα τρόφιμα τόσο των παιδιών όσο και των μεγάλων. Η συγκεκριμένη συνταγή για αλμυρό κέικ μπορεί να ικανοποιήσει τη λαχτάρα για ένα γευστικό σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!
Τα υλικά και ο τρόπος εκτέλεσης για το αλμυρό κέικ
Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο λευκό σε άλμη, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 4-6 μεσαία παντζάρια για 1 ½ ποτήρι χυμό
- 1 ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο:
- 1 φλιτζάνι φυτική κρέμα
- 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
- 1 φλιτζάνι ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ 3 mix τριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, βάζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι & το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο λευκό. Ανακατεύουμε τα υλικά φροντίζοντας να αναμιχθούν καλά, προσθέτουμε το χυμό του παντζαριού που έχουμε προηγουμένως πολτοποιήσει στο μπλέντερ ή αποχυμωτή και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Όταν το μείγμα γίνει λείο, το τοποθετούμε σε αντικολλητική φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς Κελσίου, για 50 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε το γλάσο, τοποθετώντας τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 7 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και απλώνουμε από πάνω το γλάσο.
Αναζητήστε περισσότερες “ΕβΛΟΓΗΜΕΝΕΣ” συνταγές στο www.evlogimeno.com