Ειδικός αναφέρει ότι δεν πρέπει ποτέ να βάζετε αυτά τα τέσσερα κοινά τρόφιμα στο ψυγείο γιατί θα τα καταστρέψετε.
Ένας ειδικός στην υγεία και τη διατροφή εξήγησε γιατί τέσσερα κοινά τρόφιμα δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται στο ψυγείο. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να διατηρήσουν τα τρόφιμα για όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά όταν πρόκειται για υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές.
Ωστόσο, η Amparo Gamero, καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Υγείας του Universitat Oberta de Catalunya (UOC), εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξή της ποια τρόφιμα δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται στο ψυγείο. Είπε ότι η ψύξη αυτών των τροφών μπορεί βασικά να τα καταστρέψει, αλλάζοντας τη γεύση και την υφή τους, ή ακόμα και επιταχύνει τον χρόνο ωρίμανσης.
Τα τέσσερα τρόφιμα που απαγορεύεται να βάλετε στο ψυγείο
Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται είναι:
Η καθηγήτρια Gamero εξήγησε το γιατί.
11 τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο ψυγείο σας
Τα οφέλη του σκόρδου
Το σκόρδο είναι πολύ δημοφιλές λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων του για την υγεία και αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, η οποία έχει αναδειχθεί από το NHS ως μία από τις καλύτερες για μακροζωία. Τρέχουσες έρευνες δείχνουν ότι το σκόρδο μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, όπως προστασία από το κοινό κρυολόγημα και τη δυνατότητα να βοηθά στη μείωση της πίεσης του αίματος και των επιπέδων της χοληστερόλης.
Το σκόρδο είναι επίσης γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και αποτελεί βασικό συστατικό πολλών συνταγών. Η καθηγήτρια Gamero είπε ότι το καλύτερο μέρος για την αποθήκευσή του είναι το ντουλάπι, επειδή μπορεί να βγάλει βλαστούς μετά από λίγες ημέρες, δίνοντας στο σκόρδο πιο έντονη πικρή γεύση.
«Το ντουλάπι είναι συνήθως ένα καλό μέρος για την αποθήκευσή του σε θερμοκρασία περίπου 15 βαθμών Κελσίου, αρκεί να διατηρούνται μακριά από πατάτες, καθώς το σκόρδο και τα κρεμμύδια εκπέμπουν αέρια που μπορούν να επιταχύνουν τη βλάστηση των πατατών».
Για να διατηρηθεί περισσότερο, μπορεί επίσης να αποθηκευτεί σε λάδι, καλύπτοντας ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου σε ελαιόλαδο μέσα σε αεροστεγές γυάλινο δοχείο. Μπορείτε επίσης να το καταψύξετε ολόκληρο ή ψιλοκομμένο.
Γιατί το ψυγείο μου παγώνει τα τρόφιμα; 5 λύσεις χωρίς να καλέσετε ψυκτικό!
Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε το ψωμί στο ψυγείο;
Η καθηγήτρια Gamero τόνισε επίσης το ψωμί, επειδή η αποθήκευσή του στο ψυγείο οδηγεί σε «απώλεια ποιότητας όσον αφορά την υφή και τη γεύση». Είπε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία δωματίου μέσα σε χάρτινη σακούλα, τυλιγμένο σε χαρτί. Μπορεί επίσης να καταψυχθεί για να παραμείνει περισσότερο φρέσκο.
Γιατί η σοκολάτα είναι καλύτερη εκτός ψυγείου;
Η σοκολάτα δεν συνιστάται επίσης να αποθηκεύεται στο ψυγείο, επειδή το κρύο επηρεάζει την ομαλότητα και την κρεμώδη υφή της. Η καθηγήτρια Gamero πρόσθεσε ότι οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας αλλοιώνουν την υφή της. Είπε ότι είναι καλύτερο να διατηρείται σε δροσερό μέρος μακριά από το άμεσο φως και να αποθηκεύεται στη συσκευασία της ή σε αεροστεγές δοχείο.
Αυτά τα 4 φυσικά τρόφιμα γίνονται τοξικά όταν βρίσκονται στο ψυγείο – Προειδοποίηση των ειδικών
Οι μπανάνες δεν πρέπει επίσης να αποθηκεύονται στο ψυγείο. Η αποθήκευσή τους στο ψυγείο πολύ νωρίς μπορεί να τις κάνει σκληρές και άγευστες. Τέλος, ο καφές δεν πρέπει να αποθηκεύεται εκεί, καθώς τόσο οι κόκκοι όσο και ο αλεσμένος καφές απορροφούν υγρασία και χάνουν το άρωμα και τη γεύση τους. Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύεται ο καφές είναι ένα αεροστεγές δοχείο σε δροσερό και ξηρό μέρος.